…att detta är ett olyckligt och dumt undantag som trots allt bekräftar regeln att barn är barn och låts vara just barn.

En förskola i Uppsala lär ha bedrivit åsiktsregistrering av barnen inom dagsaktuella pk-ämnen . De har fått svara på följande frågor:

-Finns det något som gör det bättre eller sämre att vara pojke eller flicka?

-Kan man vara kär i vem man vill, både flicka och pojke?

-Finns det någon som kommer från ett annat land på förskolan?

-Brukar ni prata om ifall man tror på Gud?

Att ingen ska bli utsatt för obehagligheter av sexuella, religiösa, könsmässiga eller etniska skäl är väl självklart och det bör göras klart för alla och envar. Åtgärder bör sättas in direkt om så sker. Så klart.  Men nu är det förskolekids det handlar om. Ok,  de lägger väl förstås märke till att vi är utrustade olika, att olika människor kan ha olika teint o.s.v, men jag tror väl knappast DO är nerringd av upprörda kids för att någon av deras kamrater diskriminerat i genus-, hbt-, religions- eller etnohänseende…?

Vems är initiativet att gnugga in så här svåra frågeställningar i barns huvuden? Är det lokalt eller utifrån ett uppifrån kommande direktiv? I så fall av vem?  Hur det än är hoppas man att man slipper läsa om mer sånt här framgent. Låt barnen utvecklas i fred och leka – ännu lyckligt ovetandes om att det finns dylika frågeställningar. Det man inte vet mår man inte dåligt av sägs det ju. Låt barnen må bra!

 

 

Annonser