…kanske man måste släppa lite på prestigen.

Mediauppslag och professorsanalyser av det faktum att alliansen tydligen påstås ha kontaktat sd (ett parlamentariskt representerat parti ska tilläggas) om i det här fallet frågan rörande broavgifter på Öresundsbron.

Men huh, så hemskt. Vojne, vojne då!

Okej – Reinfeldt och Sahlin gick ju förvisso ut innan valet och tävlade om vem som hade den största och längsta tången som man aldrig någonsin, under några som helst omständigheter skulle ta i sverigedemokraterna med. Tycka vad man vill om det, men så sades det i alla fall och någon sorts belysning av om man lever som man lär kan ju vara på sin plats som någon sorts generell hederlighetsmätare kanske. Att man förnekar eller flummar runt dessa påstådda kontakter för att dölja det faktum att man inte alltid är 100% ortodox med den där tången är väl ett tecken på att prestigen inte alltid är gjuten i sten.

Men ibland kanske man måste släppa på den där prestigen lite. För att det dagliga arbetet ska fungera, speciellt när det inte föreligger ett majoritetsläge för något av blocken, är det väl kanske inte så dumt om man åtminstone emellanåt har ett hum om vartåt beslutsprocessen lutar?

Att kontakta andra partier (om än att ett visst parti är misshagligt i vissas ögon) är väl ändå inte förbjudet?

Det är väl ändå ett demokratiskt framröstat parti och inte maffian vi pratar om…?

Annonser