Shit to Gaza II instundar. Diverse vänsteraktivister kommer även denna gång förstås ta tillfället i akt att tävla om vem som kan framstå som mest vänster, och därigenom få ytterligare en stjärna på axelklaffen i det gauloises-rökande intellektuella gänget, genom att boosta Hamas och ge denna organisation legitimitet direkt eller indirekt.

Ty det är Israel det handlar om. Israel råkar ha hyggliga kontakter med USA och av den anledningen är de inte bara o-vänster generellt och därigenom med automatik motmänniskor. De är genom de hyggliga kontakterna med USA dubbelt höger i vänsterns ögon. Satan i nationell skepnad förkroppsligad. Jag har personligen inga kopplingar eller överdrivna sympatier med eller för Israel, men att se saker för vad det är tycker jag man ska göra.

Israel har en blockad mot det Hamas-infesterade Gaza. Det kallas retorsion och är ett svar på de ständiga raketbeskjutningar som Hamas pysslar med in på israeliskt territorium. Visst, Israel kunde lagt sig flackt och stoiskt bara låtit raketerna regna ner över dem, men nu har man i stället valt att blockera möjligheterna för det strängt islamistiska Hamas att få t.ex. nya vapen.  Förstås trist att även civilister dras över samma kam, men något måste man göra och det är inte något formellt folkrättsligt övertramp. Hade det varit det hade också legitimiteten funnits där på ett helt annat sätt.

Man bör således tillåta sig att undra varför båtturisterna väljer att lägga allt krut på just Gaza, just nu? Vilka syften har man? Hjälpa förtryckta människor? Då finns det andra nationer och ledare som verkligen förtryckt och förtrycker. Det finns aktuella oroshärdar far bigger and hotter than Gaza.

Varför då inte en freedom aid till Damaskus? Folket där behöver definitivt stöd.

Var fanns Mankell, Gardell och co när folket reste sig mot det närmast tyranniska styret i Egypten?  Tunisien?

Folk svälter och förtrycks å det brutalaste i det kommunistiska Nordkorea. När sätter båtturisterna upp en resa dit för att hjälpa folket där?

Nä, just det ja, vad dum jag är… Det stämmer inte överens med det egentliga syftet…

Läs mer här.

Folket i Pyongyang vill också ha besök av frihetsbåtar.

Annonser