…att sverigedemokraterna skulle ligga i någon sorts publicistisk skugga?

Dagens skörd:

1. Gårdagens opinionssiffror från united minds (6,5%)  och rapporteringen om deras vågmästarroll följs idag upp med nyheten att 66% av riksdagsledamöterna (GP) hellre kan tänka sig att samarbeta över blockgränserna än att regera ihop med partiet i fråga. 

2. Sveriges Radios VD (Mats Svegfors) vill ha rättegång mot några ur partitoppen för överfall och rån mot en reporter, då denne lär ha blivit väskryckt i en hytt vid ett undercover-uppdrag på en Tallinkfärja under partiets ungdomsförbunds suparesa för lite drygt ett och ett halvt år sedan. Väskan, som bl.a. innehöll en bandare, lär ha åkt i plurret. Hmm… All publicitet är…ja…

3. Folkpartiet vill bryta in i sd-land och tydligen försöka tjäna lite populistiska poäng igenatt förbjuda heltäckande slöjor i skolan.

Kommentarer:

Det har varit och är rätt tydligt att ingen vill bli förknippad med partiet i fråga. ”En röst på X är en röst på sd” . Lite samma dilemma som (s) väljare måste ha inför det faktum att en röst på (s) är en röst på (v)… Visst kan man göra upp över blockgränserna, men för väljaren måste detta samtidigt kännas luddigt. Vilka är alternativen?  En röst på (c) – är det en röst på (mp) liksom? En blocköverskridande regering skulle säkert kunna fungera med någon sorts styrfart, men frågan är om inte detta bara (i brist på klart oppositionsalternativ i så fall) kommer att vara kvävet som göder och inte kvävningen som dödar sd:s inflytande (som väl får antas vara huvudsyftet) ?

Folkpartiet i all ära, men förslaget om förbud mot heltäckande slöjor inom skolväsendet känns mest som ett tom spark i luften i ett dörrhål där en dörr aldrig suttit. Det är bra att någon vill/vågar börja titta på de problematiska delarna i integrationspolitiken (som ju göder det parti alla vill stoppa så länge man negligerar detta) och någonstans bör man börja, men att börja i änden burka och niqab-bärare (vaddå… 100 pers totalt?) och göra stor politik av det känns väl inte prio A?  Visst – det är åt h-te att vissa kulturer statuerar att kvinnor ska döljas (varje förnuftig människa torde vara mot det), men att enbart ge sig på klädseln och tro att det ska lösa ett strukturellt problem?  Njaae va…?

Annonser