…sisådär 170-175 år kommer vi med en ganska stor sannolikhet kunna förvänta oss att på hyfsat nära håll få beskåda asteroiden 1999 RQ36 här från jorden. En chans på 1000 är det dock att vi skulle ha sådant missflyt att vi frontsmäller med den.   

170 år… Jag är säker på att en teknik att oskadliggöra denna asteroid borde ha hunnit utvecklats vid det laget. (Förutsatt att inget annat utplånat jorden dessförinnan…) 1969 landade vi på månen. 170 år innan det tecknar vi 1799. Vem hade då utan skepsis om ens mentala tillstånd trott på månlandningar och sedemera satelliter, rymdstationer etc. om man mässat om det då?

Jag tror – faktiskt – det kommer att gå fortare än 170 år för (sd) att framstå som trovärdiga hbt-kramare. Just nu känns det dock mest som ihåligt röstfike att läsa om. Visst – de extremaste islamisterna tillhör väl inte det yttersta mjukisgardet när det gäller tolerans mot de som råkar gilla någon av samma kön eller någon som känner sig fast i en kropp med en felsynkad genuskompass – men… njae…

Apropå mjukisgarde. I den allmänna ivern, rentav tävlingshetsen, att bestiga och befästa toppen på korrekthetens olymp förefaller nog ändå Carin Jämtin och Dag Larsson (s) klättrat för långt och är på väg ner för andra sidan. Förutom ett hårresande förslag på DN debatt om slopande av informationsplikten för HIV-positiva sockrar man på rejält med förslag Man vill bl.a. inrätta en särskild ”HBT-avdelning” på Stockholms stadsmuseum. ”HBT-certifiering” av de anställda inom Stockholms stad. Man vill för att minska förvirringen hos transpersoner införa helt könsneutrala offentliga toaletter… När man ändå är igång toppar man det hela med en helt ny borgarrådstjänst för HBT-frågor…  

Ingen, jag menar ingen ska väl någonsin behöva bli nedslagen på stan för sin sexuella läggning. Ingen ska diskrimineras. Var och en är sig själv närmast och vilket kön man föredrar ska väl vara var och ens enskilda business och ingen annans. Enigheten om detta torde vara ganska så kompakt. Men artiklar liknande den ovan är bara too much. I sin iver att vara… söta… vräker de på med inte bara hela sockerpaketet utan också två flaskor sirap för säkerhets skull. Det blir mest överspelt sötslisk av alltihop.