Hemkommen efter en djävulusiskt jobbig, stressig, svettig, men ack så trevlig dag i byggbranschen – en bransch som definitivt vänt tillbaka igen tack vare bl.a. god ekonomi i Sverige.

Kan konstatera att jag blir snurrig i huvudet när Arbetsmarknadsminister Littorin (m) vill införa lagstadgad könskvotering samtidigt som de rödgröna vill införa betyg från årskurs sju och betygsliknande omdömen från årskurs ett. Hej och hå.

1) Littorin… Jag viker mig aldrig – det ska vara kompetens, inte kön eller andra rekvisit som ska gälla i tillsättningar! Det är dessutom den av stämman fastlagna hållningen.  Om det nu kliar i lagstiftarfingrarna – stifta då för all del en lag som säger att det är i alla lägen tvingande att det är den mest kompetenta för varje jobb som ska anställas.

2) Inte visste jag att (den av de rödgröna bespottade och hånade) ”utsorteringsskolan” helt plötsligt skulle bli ”kosher” och bli så totalt politiskt korrekt. Minsann…  Trevligt – och välkomna över! Ett bra betyg åt alliansens skolpolitik måste ju detta helt uppenbarligen vara (som de rödgröna verkar ha förstått att närma sig).

Synd bara att vissa moderater i samma andetag gett ett oförtjänt högt betyg till feministisk vänsterpolitik efter en så klockren dag som i söndags…

Visst är det lite snurrigt emellanåt  i Almedalen…?  Ett råd till de som är där: Glöm inte keps, vatten och salttabletter i värmen!