Varannan svensk kan tänka sig att rösta på moderaterna. Detta enligt en färsk undersökning från Synovate som presenteras lägligt till partiets dag i Almedalen.

Helt fantastiskt förstås – Det gäller att få ihop vår syn på jobblinjen och ordning i ekonomin (och de resurser som det frigör) till vad vi vill åstadkomma inom vård och omsorg och då kan det här bli riiiiktigt bra alltså. Vi har hög trovärdighet i frågor som rör just jobb, stark ekonomi m.m. men inte samma historik inom just vård- och omsorgsfrågor.

Visst vi har hög trovärdighet när det gäller valfrihet i dessa system. Det ska finnas många olika utförare att välja mellan. För att trigga upp kvalitet och möjliggöra rörlighet och löneutveckling t.ex. Men vår giv om att sätta patienten i centrum i vården, att se till att tillskapa ett ”coaching”-system genom vårdkedjan så att man slipper driva sitt eller en anhörigs case mot en vårdapparat, som man kanske inte kan utan och innan, är bra idéer men relativt nykläckta. Vårdgarantin är bra och bör utvecklas. Vem vill ha tillbaka sossarnas vårdköer liksom? Vi är där, vi satsar på välfärdens kärna, vi har det som krävs för att attrahera de återstående 20 proceentenheterna av valmanskåren för att i praktiken nå hälften. Men det måste kommuniceras om och om igen innan vi är där rent konkret. Ett är i alla fall säkert – (m) är nu det parti som anför.

Fotnot: Apropå trovärdighet i jobbfrågan.  (m) har ju övertagit rollen som det nya arbetarpartiet, där partiet hyllar arbetaren utan att för den sakens skull i samma andetag hylla socialismen. Trots det har man ändå valt att travestera lite gamla (s)-affischer. Budskapet på dessa affischer är ju riktigt bra och för (m) 2010 till 100% överenstämmande. Varför inte plocka upp dem, återvinna dem? (s) lär ju inte behöva dem längre då budskapet för dem sedan länge är inaktuellt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ..

 

..

Länkar: Tokmoderaten (för att han är bäst, för att jag snodde bilden av honom och för att han saknar mig). DN, DN, SvD, SvD