Ursäkta min något plumpa rubricering till mitt inlägg, men man börjar ju undra hur socialdemokraternas valstrategi är uppbyggd och hur stark deras partiledning är när 26 dagisfröknar (läs distriktsordföranden för s-distrikten) måste komma till partiledarens och tillika statsministerkandidatens ”undsättning” i en debattartikel i dagens DN

Strategin från Sveavägen 68 verkar helt uppenbar. Det ska – som sista halmstrå – skapas en underdogbild av partiledaren för Sveriges näst största parti, socialdemokraterna, när inte deras sakpolitik riktigt går hem.  (Varje gång den outas så åker ju alliansen upp – vänsterröran ner)

Nu verkar det som att organisationen ska prata åt henne, å hennes vägnar i tredje person. Nu ska det snyftas om hur illa behandlad (s) partiledare är när inte alla tycker som hon och med det ska det väckas moderskänslor i folkdjupet. Nu ska hon lyftas som offer. Jo jo…. Alla medel är bra utom de dåliga.

Bl.a. ett kedjebrev som cirkulerat hur länge som helst som en ploj (där förvisso innehållet ju är fakta) och där en moderat råkar vara en av avsändarna tas till intäkt för att vi moderater nu skulle vara systematiskt taskiga mot statsministerkandidaten och bedriva hatkampanj mot henne som är ledare för det näst största partiet och frontfigur i vänsterröran. Detta skulle tydligen dessutom vara ett resultat av brist på egen politik hos moderaterna(!) Det saknas knappast bra politik från moderaterna! Eller Alliansen samlat. Vi har förtroende för vår politik och den har bl.a. lett oss genom den värsta krisen sedan 30-talet. En politik väljarna förefaller tycka om. Brist på egen politik… tjena.

Vi behöver ( i motsats till vad (s) försöker få det att framstå som) inget sandlådekäbbel. Vi kan prata för oss själva och har en statsminister i Fredrik Reinfeldt som kan prata för sig själv och som står på egna ben!

Annonser