Mona Sahlin vill inte delta i TV4:s slutduell dagen innan valdagen. Hon tycker det är viktigare att prioritera ett torgmöte någonstans i Göteborg – eftersom det där torgmötet sker av gammal hävd.

Det är väl bra att ha torgmöte i Göteborg. Eller i Malmö, Karlskrona, Sundsvall, Motala wherever, men hur man kan välja bort möjligheten att nå ut till miljoner väljare i den absoluta slutspurten för att i stället stå och papegoja fördikterade s-floskler för i huvudsak egna halvslumrande partimedlemmar på ett torg i Göteborg övergår mitt förstånd.

Arrogans?  Dumhet? Eller något annat?

Kan man inte lägga det mötet på fredagen innan undrar man ju då? Borde väl inte vara så svårt att planera om…? (För det är väl knappast 100 000-tals människor som bokat specialchartrade bussar, ej ombokningsbara tågbiljetter och hotellnatt för detta stora event alla redan…?)

Eller är det så att man inom rörelsen känner att – ja, så länge hon har hållit truten så har vi ju lett opinionsmätningarna, när hon öppnat truten har alliansen seglat om. Kanske lika bra att minimera skadan på ett torg i Götet i stället för ett TV-fiasko.

Eter-tystnad som strategi att vinna valet. Ja, alla sätt är bra utom de dåliga.

Annonser