…med en man när jag stod vid moderaternas kampanjbord – vårt s.k. ”Front Office” i Täby centrum idag. (En tradition att vi står där varenda lördag.) Han har en psykisk funktionsnedsättning, men vill trots detta inget hellre än att arbeta. Han har ett jobb nu, men under sossetiden såg han inte tillstymmelse till coaching till att han skulle få ett. Under eran som föregick 2006 blev han istället erbjuden förtidspension vid tre tillfällen… Jämte några tidsfördriv i arbetsmarknadspolitiska åtgärder – läs i båda fallen: de försökte få honom ur statistiken.

Det var så det fungerade innan 2006 – ingen kan förneka detta!  Under nuvarande era har han inte bara fått sin attityd till arbete besvarad – han har dessutom fått hjälp att hitta ett. Han är av förklarliga skäl livrädd (hans egna ord) för att det gamla systemet skall återuppstå, givet – gud förbjude – en rödgrön regering. Jag kan inte annat än hålla med.

LO-basen Wanja Lundby-Wedin (som nu får antas ha kommit ikapp i sitt arbete att läsa på styrelseprotokollen från bl.a. AMF så hon vet vad som beslutats där…) har börjat uttala sig igen. Hon ser att (s) tappar p.g.a att moderaterna nu har ett tilltal direkt till löntagarna, att löntagarna gillar (m) bättre än (s), men hon tror ändå att väljarna ändå väljer (s) i slutänden. Tror gör man i kyrkan Wanja – och inte ens där tror de på samma sak som du verkar tro!

Kommer Ni ha den inställningen kan jag meddela att vi kommer vinna så det visslar om det! Vi lyssnar, vi levererar, vi står på arbetarnas (LO:s medlemmars) sida – vems sida LO:s topp står på är mera suddigt. Att de kommer att stödja (s) med att forsättningsvis punga ut med miljoner av medlemmarnas pengar till det parti som fler och fler av medlemmarna nu flyr till förmån för bl.a. (m) är dock kristallklart.

Frågan är vad medlemmarna tycker om det…?

Läs mer här

Annonser