…att Peter Harold tömmer ut det mesta av det jag vill ha sagt i genmäle till Luciano Astudillo (sossarnas integrationspolitisk talesperson) och dennes debattinlägg på SvD:s Brännpunkt idag.

Det ständiga mantrat om sociala klyftor, utanförskap m.m. som papegojas ut som någon sorts överslätande förklaring till ungomars illdåd i invandrarförorter (nu t.ex. Rinkeby) är bara trams i mina öron. Som Peter mycket riktigt påpekar – de som kastar sten, tänder på byggnader m.m. har tak över huvudet, mat för dagen, kläder på kroppen, möjligheter till utbildning. Inget överflöd på sina håll kanske, men till anständiga nivåer. Inte sällan försett av det samhälle de nu slår tillbaka mot.  

Att slänga sten på poliser, brandmän, sjukvårdspersonal och på andra sätt uppträda subversivt och bortom lag och ordning bidrar väl knappast till en vettig assimilering in i det svenska samhället..?   Den energi som läggs på jävelskap borde väl istället rimligen läggas på laglydighet, anpassning, utbildning och arbete?  

Ska detta vara så svårt att få kräva som motprestation?

Annonser