…nypa salt får nog intagas i rejält efterskott. Oppositionen lär  få bilda regering om valet skulle ha räknats av i kväll enligt SCB. Denna undersökning är dock i sammanhanget rätt ”gammal” och intervjuerna utfördes under april och maj. Så journalistkårens krigsrubriker till trots: Bäst-före-datum är passé.  Ty den synnerligen negativa trenden för oppositionen har inte fått genomslag i denna mätning, som trots att den prickat rätt sedan valet 1973  med en borgerlig kraftsamling nog får se sig komma på skam. 

Oppositionens budgetförslag och grodor kontra Alliansens välskötta ekonomi under Borgs professionella ledarskap på finansdepartementet börjar ge resultat. Det räcker för en med villa i storstadsregion att jämföra de båda blockens syn på fastighetsskatten så torde valet vara enkelt… Vem vill belåna sitt hus för att ha råd att betala fastighetsskatten som (mp) tycker? Bidrag kontra jobb… Listan är lång.

Vad som däremot är intressant att utläsa är att (s) tappar mark, framförallt i storstäderna och storstadsregionerna. Inte bara i det traditionellt starka m-fästet Stockholm utan också i Malmö och Göteborg.  Det lär sprida sig… Valrörelsen är ännu så länge ung och ju mer Måna o Co blir svaret skyldigt ju mer vinner Alliansen och förlorar oppositionen på det.

Läs mer här, här, här, Min själsfrände