…leder stort även i senaste Synovate. Precis som i alla opinionsmätningar överhuvudtaget.

Lite banalt och väl krasst, men visst är mediapartiet det statsbärande partiet? Ett outbytbart parti. I evig regeringsställning. Det mediapartiet väljer att styra in sin bevakning på blir opinion, som blir opinionssiffror som ytterligare förstärker det mediapartiet från första början vill uppnå.

Nu kanske man kan tycka att den gode Holmqwist gått och blivit bitter över det faktum att hans eget parti dippar även i denna undersökning. Och det är klart – visst hade det varit trevligare att njuta en alledes krispig och solig fredag med lite mer uppryckande siffror (siffror som efter tappet dock ligger väl i paritet med valet 2006…) men bitter är jag inte. Det svänger. Och det är relativt långt kvar till valet ännu.

Men mycket beror naturligtvis på den agenda som mediapartiet sätter. Det är lätt att hamna i en sorts reaktiv defensiv som i ett längre perspektiv förflyttar positionerna bakåt för vilken drevet (mediapartiet) valt att gå mot.  Ja, vad tusan – de allra flesta politiska bloggare agerar eller reagerar ju på det köttben som media slänger åt oss. En politisk blogg måste ju ”hänga med”. Är det sjukförsäkringar som mediapartiet kommit överens om att vi ska agera eller reagera på så är kanske inte försvarspolitik eller forskning de flesta väljer att skriva om eller bry sig om att läsa om i stället.

Näh, dags att kavla upp ärmar och in med tandskydden nu Schlingmann o Co – vi behöver ta initiativet. Vi behöver en fet motoffensiv med ammunition ur allt det bra ur vår politik! Vi behöver alliera oss hårdare med mediapartiet och de gillar när det rör på sig.

Trevlig fredag till Er alla!

Läs mer här, här

Annonser