…kritisera bensinbolagen känns nästan banalt. Men hur länge ska man likt en idisslande och intill total menlöshet uppfostrad Golden retriever se på innan någon form av reaktion undslipper en?

Man kan angripa det faktum att skatter och skatt på skatten utgör ca 70 procent av den soppa som man pumpar in i hålet bak till höger eller vänster på bilen, beroende på modell. Jag lämnar det därhän nu.

Nu vill jag ge mig på bolagen själva. Och den s.k. konkurrens som råder… Joråsåatt…   I samma andetag skicka ut en stilla undran över nyttan med ett konkurrensverk….ett verk som helt uppenbart inte kan se en horisontell konkurrensbegränsning om den så hoppar upp och biter hela verket simultant i näsan.

Karteller är tydligen tillåtet när det handlar om något som man vet att folk är totalt beroende av – bensin, diesel… Eller?

P.g.a ”kylan” har alla bolag nu kommit överens om att höja sina priser. Att den annalkande julhelgen står för dörren med extra mycket resande har naturligtvis inget med saken att göra…. Suck.

Det är skrattretande att köra in i ett ”mack-kluster” där Statoil, Preem, OK/Q8 och gänget ligger sida vid sida och ska föreställa konkurrenter. Vänster, höger, upp, ner… Det spelar ingen roll hur man låter blicken fladdra, man lär inte hitta någon variation i pris. Varför bemödar sig mackägarna att ens sätta upp egna prisskyltar kan man undra? Kan man inte vinstmaximera ytterligare med att gå ihop om en gemensam prisskylt mitt i området?

Välkommen till Statoilpreemokq8shell AB, vi har idag enats om 12:18 litern för blyfri 95.