…över riksdagsspärren, dock utan vågmästarroll som det verkar. (mp) ökar och (m) backar. (kd) synes fixa nytt kontrakt. (s) står och stampar. Snabb sammanfattning av läget i SCB:s stora partisympatiundersökning.

Vad beror allt på? Ur siffrorna är i alla fall inte jag karl nog att dra några slutsatser av vad som i alla fall fluktuerat i media.

Det måste vara ett djävulskt arbete att försöka analysera hur dessa strömningar sker. (m) backar, men det ger ingen rundflytt av smörklicken i den borgerliga stekpannan, ingen hiss för (s) eller (v) utan för (mp)! Förvisso är Wetterstrand karismatisk – men hur mycket mer karismatisk har hon blivit på senaste tiden – egentligen? Förutom klimatkonferensen som pågår i Köpenhamn har vi väl inte heller haft någon sjövild miljödebatt där dessa har kunnat raka hem poänger bara i det faktum att man har miljö i sitt partinamn heller…?  Och (m) har ju definitivt inte varit otydliga med miljöengagemanget.

Svåranalyserat. Definitivt. Jag lämnar med varm hand över den biten till de som begriper – om nu någon gör det…

En sak är i alla fall säker – det är dags att nu kavla upp, spotta ut snusen och in och köra för oss borgare fram till och med den 19/9-2010. Trampa vatten duger inte!

Läs mer här, här, här

Annonser