…i all ära. Självklart skall länstyrelsens djurhållningskontrollanter vara aktivare och genomföra inte bara bokade kontroller utan också oanmälda ”canvas”-kontroller.

Dock visar detta att marknaden är en enorm kraft som ingen aktör i den samma kan betvinga om dammarna brister. Marknaden självt är den bästa ”saneraren” från oseriösa aktörer. (Med draghjälp från media i vissa fall förstås – såsom nu) Den som uppdagats missköta sig är rökt. Och det går fort. Och det är bra att det går fort.

Ica, Axfood och Coop har alla sagt sig nu stoppa kött från dessa gårdar. Man får som konsument med begränsad insyn ta dem på deras ord. Ty det är på plats med ett litet inpass här till de som tror att en total bojkott av fläskkött skulle vara lösningen.  Glöm inte bort de åtminstone 3/4 av alla seriösa köttbönder som sköter sig! Att helt hejda sig från att köpa fläsk slår ju undan benen för dessa. När nu dessa inköpsaktörer gjort denna selektering så får man ju anta att ”nettot” i köttdiskarna är från de seriösa.

SvD1, SvD2, DN

Annonser