SD får 5,8% av väljarsympatierna i SvD/Sifos novembermätning. Med detta är man större än både (c) som parkerar på 4,5% och (kd) som lindansar på det mycket slaka och hala 4%-repet.

Att (sd) kommer in i riksdagen börjar kännas lika gjutet som bodens fästning. Alliansen har 44% och de rödgröna har 48,9. I nuläget – om denna opinionsmätning skulle vara signifikativ med ett valresultat – alltså ett regeringsskifte med ett kraftigt förstärkt (mp) på nära 10% och ett (sd) på när 6% som skvalpar omkring som vågmästare/vildar. Alternativt ett förnya förtroende för alliansen med stöd av (sd).  Take it or leave it – det är så det ser ut just nu. Det gäller att förhålla sig till det eller börja agera för en stärkt allians.

Vad göra då? Ja (c) och (kd) måste upp ur dyn. Man behöver inte vara Einstein för att komma till den slutsatsen. Detta måste ske utan borgerlig kannibalism. Moderaterna parkerar sig glädjande nog på närmare 29% och det är inte av dessa sköna siffror som de mindre partierna ska vara på och nalla.  (c) måste ta fighten i mitten med (mp). Jag säger inte att de ska bli (mp) men de kan gott och väl släppa lite på ryschet, pyschet och stureplaneriet och återvända till det mer jordnära och gröna.
————————————————————————————————————————–
 Kd skulle vinna på att ta fighten till höger. (ja, hela alliansen skulle vinna på det) Jag säger inte att (kd) ska bli (sd) men de gamla hederliga moral- och etiksnacket som gav dem upp mot 10% förr är ett tips. (Kolla gärna in (sd):s hemsida. De saknade moral- och etikbitarna från (kd) återfinnes där.  Under Hägglund har partiet blivit väldigt konturslöst. Det straffar sig. Hela högerflanken är öppen för vem som helst att exploatera. 
—————————————————————————————————————————-
Jag tror vidare att (kd) också behöver ta sig en funderare på partiledarposten.  Möjligen bör även (c) göra det samma. Måste ske omgående – 10 månader kvar till valet och klockan tickar! 
………………………………………………………………………………………………………………………………..
Nya partiledare och back to basics när det gäller partikonturerna. Keep it simple – ja, varför skulle inte det funka? 
——————————————————————————————————————
Läs mer här, här, här
Annonser