Enligt ett styrdokument som TV4-nyheterna enligt uppgift kommit över planerar Vattenfall att sälja ut sitt svenska elnät. För pengarna det skulle generera avser man att investera i brittisk kärnkraft.

Samtidigt, dels på Vattenfall newsroom dels via Mark Vadasz (Vattenfalls chef för PR och medierelationer), dementeras detta.

Vem ska man tro på? Jag är nog böjd att gå på Vattenfalls linje här. Lär ju bli hyfsat svårt att mörka igenom en affär av det slaget utan att passera politikerkåren.

Nyhetsanka – troligen.

Bara en hypotetisk slutsats och marginalfundering… Om vi ponerar att de fick ok att sälja ut sitt elnät, att de vips hade en massa pengar att förfoga över, varför då satsa pengarna i brittisk kärnkraft när man (speciellt nu med alliansregeringens positiva inställning till utveckling av nukleär energi) kan putta in en och annan spänn i en nödvändig utveckling av den svenska diton?

Kallare vintrar, fortfarande många hus med direktverkande el och en mer energikrävande industri för att ta några exempel. Borde väl vara här vinsterna ligger i så fall?

SvD, SvD2 DN

Säljer nätet?

Annonser