…handlar om Zlatan Ibrahimovic. För att denne känner sig tveksam till att ställa upp i den kommande träningslandskampen mot Italien. Han lär visst känna sig seg och osäker på formen.

Hade det stannat där och rapporteringen bara snuddat vid detta hade man kunnat skita rätt stenhårt i det.

Men då det hela synes ha eskalerat bortom en mediaanka kan jag inte låta bli att irritera mig en smula, speciellt över följande:  ”En spelare av Zlatans dignitet låter man fundera i lugn och ro utan att sätta press på honom på det här sättet…” (Mino Raiola – Zlatans agent)

Eh jaha – så det handlar snarare om att truga tillräckligt finkänsligt? Att landslaget och Sverige skall vara tacksamt om den höge Zlatan ”ställer upp” eller vaddå? Om förbundskaptenen slickar tillräckligt så kan den höge Zlatan då möjligen tänka sig att nedlåta sig till något så simpelt som en landskamp?

Jag ser det snarare så här:  Nähäpp, han spelar inte – so what? Det är läge att bygga ett lag – inte någons ego. Han är förvisso bra – men inte SÅ bra. Passar det inte så skit i det då!  In med nya hungriga, motiverade lirare som brinner för att spela i den blågula landslagströjan och ut med dalt, pjosk och upprop i stil med ”Snällarå du kan väl stannailandslagerå” (Expressen).

Hellre lagbygge än jagbygge

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om du ids bry dig. AB, AB, Exp, SvD, SvD2, SvD3, SvD4

Annonser